Keresés ebben a blogban

2012. május 15., kedd

Sherlock Holmes 2 - árnyjáték

  Igazán jól szórakoztam. Egy értelmes történet, végre felesleges vér és durvaság nélkül. Egyfajta menekülésnek érzem ezt a rendező részéről, mármint a helyszín és a klasszikus történeti alapot tekintve: ugyanis mostanában az akciófilmek, krimik vagy kalandfilmek szinte ontják magukból a vért, mocskos, trágár szöveget, minden határozott cél nélkül, magáért a brutalitásért, a nyers ösztönökért. A filmben is van lövöldözés, nem is akármilyen ( nekem az erdei menekülés nagyon tetszett, ezek a lassított képek, ahogy a lövedékek behatolnak a fatörzsekbe...), verekedés, de legjobbak a szópárbajok. Nagyra értékelem a szövegkönyvet, korhű, választékos párbeszédeket kapunk, ritka kedves humorral. Nem mondom persze, hogy maradandó alkotás, vagy kitörölheti a régi angol sorozat Sherlock-ját, mégis kellemes kikapcsolódást nyújt.

sherlock holmes 2 - 2011
rendező: Guy Ritchie - olyan egyensúlyt teremt a régi történetek és a mai kor között, ami nem sikerül mindenkinek, ha hozzányúl egy - egy klasszikushoz... zene: Hans Zimmer - a stáblistát nézve, mikor megláttam a nevét, csak azt mondtam: hát persze, hogy Ő!
szereplők: Robert Downey Jr. - sokkal jobban áll neki Sherlock, mint a vasember. Meggyőzőbb vicces szerepekben, valahogy ott bujkál mindig valami csibészség az arcában... Jude Law - ő még Watson figurájába is belecsempészi azt a nagyon édes mosolyát! A hölgyek nem varázsoltak el túlságosan!
hasonló film: az első rész
kedvenc rész: az első beszélgetés Watsonnal, a legénybúcsú estéje és az út esküvőre....
ajánlás: Arthur. Conan Doyle-féle Sherlock Holmes-ért rajongók kerüljék!

Nincsenek megjegyzések: