Keresés ebben a blogban

2012. május 3., csütörtök

diploma előtt


 Sokszor láttam már ezt a filmet és az idő múlásával egyre jobban tetszik. Ma már igazi csemegének tartom. Olyan jelenetek, képek vésődtek belém, amiket aztán újra és újra látni szeretnék. Azokra a beállításokra gondolok, mint Mrs Robinson harisnyás lábhajlatában morfondírozó Ben, vagy a medencés jelenetek bármelyike, a gyönyörű zenével.... A történet tulajdonképpen a felnőtté válás, megfűszerezve... Benjamin a félénk fiú előtt kinyílik a szerelem kapuja. Elcsábítja, majd viszonyt kezd vele Mrs Robinson. Olyan tanárt kap az élettől, akiért akár hálás is lehetne, de persze buktatók azért vannak... Nagyon jókat derültem a fiatal fiú esetlenségén és Mrs Robinson fásult magabiztosságán.Sok-sok túlzás van persze benne, de még így is szerethető. Mrs Robinson lehetne nagyon taszító karakter, de olyan tehetséggel formálta meg ez a csodálatos színésznő, hogy minden szűz fiúnak ilyen tanítómestert kívánunk, már 40éve!


the graduate - diploma előtt 1967!!!
rendező: Mike Nichols- olyan filmek mint 22-es csapdája, nem félünk a farkastól, dolgozó lány, madárfészek, közelebb, Charlie Wilson háborúja.....azon ritka rendezők egyike, aki mindenfajta filmes díjat magáénak tudhat, igaz a származása is meg van hozzá, de ezek a filmek is  magukért beszélnek...
zene: Paul Simon zseniális! Sound of Silence, Mrs Robinson csodálatos dalok!
szereplők: a felejthetetlen Mrs Robinson - Anne Bancroft  ( 36 évesen játszotta ezt a szerepet, hihetetlen! ), Benjamin szerepében pedig- Dustin Hoffman - ő pedig 30 évesen, olyan mint egy kisfiú!
kedvenc rész: Mrs Robinson házában az első este, a szállodai bárban, a szállodai szobában a beszélgetések....
hasonló: a - szép remények - jutott eszembe, lehet, hogy Anne Bancroft miatt....
ajánlás: Mrs. Robinson - egy fogalom!

Nincsenek megjegyzések: