Keresés ebben a blogban

2020. január 9., csütörtök

tolkien

Érthetetlen számomra, hogy egy ilyen kvalitású filmre szinte véletlenül bukkantam csak rá. Az életrajzi alkotások, melyek bár népszerűek mostanában, nagyon rapszodikus színvonalat mutatnak... De hát itt mégiscsak Tolkien életébe pillanthatunk bele.  A film egy igazi fiús  játékkal nyit az erdőben, ami engem rögtön megfogott, hol látni mostanában gyerekeket fakarddal, csatakiáltásokat ordítva rohangálni az erdőben??? És persze mesével, mesékkel folytatódik... Az élete persze nem felhőtlen, árva gyerekként kell helytállnia az iskolában, barátokat szerez, akikkel aztán életre szóló szövetséget köt. Ez a négy eszes fiú ámulatba ejtő.  A beszélgetéseik, a különbözőségük, az érdeklődésük és az egymás iránti szeretetük példaértékű!!! És persze a szerelem, ami megint csak mesébe illő lehetne, de persze ez nem mese, háború van, veszteségek, fájdalmak... Nem tudom készült e már film Tolkienről, de ez csodaszép lett!
tolkien 2019
rendező: Dome Karukorski - számomra teljesen ismeretlen ciprusi rendező, belopta magát a szívembe...
szereplők: az édes Nicholas Hoult - Tolkien - elhiszek neki mindent még Tündenyelven is! - Lilly Collins - Edit- a csillogó szemeivel, Patrick Gibson, Anthony Boyle, Tom Glynn Carney - a fiúk, Colm Meany - a lelkész, és feltűnik még a nyelvészprofesszor szerepében a jó öreg: Derek Jacobi is...
kedvenc rész: a fiúk!
hasonló: A.A. Milne életéről készítettek filmet, ami hasonló lehetne, de nem az! Sok-sok életrajzi film helyett nekem a holt költők társasága ugrott be!
ajánlás: fiataloknak, akik hisznek a szavakban, művészetben, vagy bármiben, amit szívvel lélekkel csinálni akarnak...

Nincsenek megjegyzések: